Teknisk Designer

Kreativitet, matematik, it og teknik er nogle af elementerne på uddannelsen som teknisk designer. Du er den, der beregner, designer, konstruerer og måske projektstyrer, når der skal bygges eller produceres noget til den maritime industri.

Om uddannelsen

Uddannelsen til teknisk designer giver dig blandt andet erfaring i at fremstille teknisk dokumentation og arbejdstegninger i 2D og 3D. De tekniske tegninger bruges til alt fra større anlæg til mindre dele. Du lærer at undersøge, beregne, designe og konstruere, og får kendskab til de materialer, der bruges til fremstilling af produktet.

Teknisk designeruddannelsen er noget for dig, der har lyst til at arbejde med it, matematik og teknik. Du elsker at arbejde kreativt, med sans for formgivning og design, og har fokus på kvalitet og detaljer.

Videreuddannelse

Du har flere muligheder for videreuddannelse, når du har færdiggjort din uddannelse som teknisk designer. Inden for det maritime område kan du læse videre som driftsteknolog, energiteknolog eller professionsuddannelsen Eksport & Teknologi. Vær opmærksom på optagelseskravene til uddannelserne.

Arbejdsopgaver

Som teknisk designer samarbejder du ofte med andre faggrupper, fx ingeniører, smede og produktionsteknologer. Din rolle kan også være at følge op på tidsplaner og projekter.

Din arbejdsplads kan være en virksomhed i den maritime industri hos virksomheder, der fremstiller industrirobotter, maskiner, pumper og andet teknisk udstyr. Du kan læse mere om virksomhederne og hvilke, der typisk gør brug af tekniske designere, her.