Undervisningsmateriale

Her på siden finder du forskellige materialer og oplæg, som du frit kan gøre brug af i undervisning. Materialerne er designet til forskellige målgrupper fra udskolingstrinnet til flere typer ungdomsuddannelser.

Hold skibet sejlende (7.- 10. klasse)

Naturvidenskabernes hus har i samarbejde med Danske Maritime udviklet en spændende TekCase, under navnet 'Hold skibet sejlende', til brug i 7.-10. klasse.

Maritim karrieredag (8.-10. klasse, gymnasier, erhvervsskoler)

Henvender sig til elever i udskolingen, som gennem et underholdende VR-spil og en række opgaver får et indblik i de mange jobfunktioner i den maritime industri. Samtidig udfordrer spillet deres samarbejdsevner og de får lejlighed til at møde unge rollemodeller fra industrien, der fortæller om deres karrierevalg og hverdag.

Se mere
Boss Ladies

Boss Ladies udfordrer forældede kønsstereotyper ved at udvikle og styrke de kvindelige talenter i de tekniske og maritime fag. Projektet er med til at skabe fællesskab og sammenhold blandt kvinder og inspirere den enkelte til at bryde normen. Følg Boss Ladies på Instagram @bossladiesdk.

Engineer the Future

Engineer the Future spreder viden om ingeniørfaget og og giver unge indsigt i den teknologiske udvikling. Sammen med kampagnen besøger vi blandt andet skoler og gymnasier, hvor eleverne møder rollemodeller og løser ingeniørfaglige opgaver. Følg Engineer the Future på Instagram @engineerthefuturedk.

Videoer til brug i undervisningen

Mød Nicklas, der er maritim smed

Mød Mathias, der er bådebygger

Mød Jasmin, der er industritekniker

Mød Rasmus, der er skibsingeniør

Mød Carl Viggo, der er elektriker

Mød Rune, der er skibsmontør