Hvad er den maritime industri?

Den danske maritime industri er blandt verdens grønneste. Hver dag transporteres millioner af varer, gods og mennesker rundt i verden med skib, og hver dag gør danske klima- og miljøvenlige løsninger en markant forskel for den globale skibsfart.

Den maritime industri består af de virksomheder, der udvikler, producerer og servicerer skibe og udstyr til skibe. Og selvom Danmark er et lille land, er vi store, når det kommer til maritime løsninger, for der er danskdesignet udstyr ombord på stort set alle verdens skibe. Med andre ord har et lille land som Danmark kæmpestor indflydelse på den globale søfart.

Den maritime industri omfatter også forsvaret. Søværnet er med til at skabe sikkerhed for Danmark. Derfor er det vigtigt, at de maritime militærfartøjer fungerer optimalt og er moderniserede.

Store temaer i den maritime industri er bæredygtighed og innovation. Døgnet rundt fragter skibe alt fra fødevarer, brændstof, tøj og meget mere rundt i verden. Det er stort set alle de ting, vi bruger i dagligdagen, der på et eller andet tidspunkt har været på et skib.

Transport af gods og mennesker skal selvfølgelig ske på en måde, der belaster vores fælles klode mindst muligt – og på længere sigt slet ikke. Der er derfor et stort behov udvikling af grønne maritime teknologier og løsninger, og her kan du være med til at gøre en forskel! For den maritime industri har brug for skarpe hænder og hoveder, der kan bidrage til en endnu grønnere global skibsfart.

Der er mange uddannelser, der kan lede til en fremtid i den maritime industri, og som kan give dig de rette kompetencer til at skabe store forandringer i hele verden og bidrage til den grønne omstilling på verdensplan. Og der er masser af danske virksomheder, som byder på spændende jobmuligheder – både inden for og uden for landets grænser.

Bliv klog på den maritime branche på under 2 minutter.

Mød de maritime virksomheder

Der er mange forskellige virksomheder i den maritime industri. Her kan du læse mere om de enkelte virksomheder og blive klogere på, hvad de laver, og hvilke typer af medarbejdere de typisk gør brug af.

Se mere