Automatiktekniker

Vær med til at skabe fremtidens robotter, automatiserede anlæg og maskiner.

Om uddannelsen

På automatikteknikeruddannelsen får du undervisning i den nyeste teknologi og bliver ekspert i at programmere og vedligeholde automatiserede maskiner.

Du bliver blandt andet undervist i robotteknologi, data og programmering. Derudover har du fag som iværksætteri, innovation og produktudvikling. Uddannelsen indeholder desuden elementer fra elektriker-, industritekniker- og smedefaget.

En stor del af undervisningen foregår på lærepladser, hvor du får praktisk erfaring med faget.

EUX

Du har mulighed for at tage uddannelsen som EUX. Her får du både en gymnasial eksamen, der giver dig mulighed for at søge ind på en videregående uddannelse, men du har også mulighed for at søge faglært arbejde som automatiktekniker efter endt uddannelse. EUX-forløbet tager 5 år.

Videreuddannelse

Med denne uddannelse kan du læse videre som maskinmester, automationsteknolog, energiteknolog eller driftsteknolog. Du har også mulighed for at læse en professionsbachelor i eksport og teknologi eller supplere med adgangskurser til maskiningeniøruddannelsen.

Hvad laver en automatikteknikker?

Brugen af robotter og automatiserede maskiner stiger konstant, og der er stor efterspørgsel på folk med disse kompetencer.

Som automatikteknikker kommer du til at udvikle nye automatiske anlæg, eller arbejde med automatiske anlæg i produktionen. Der er tale om en nøglefunktion for driften, da selv en kort afbrydelse af systemerne kan have store konsekvenser for produktionen.

Din fremtidige arbejdsplads kan være på elektronikvirksomheder i den maritime industri, i forsvaret eller ombord på skibe. Du har også mulighed for at blive selvstændig. Du kan læse mere om virksomhederne og hvilke, der typisk gør brug af automatikteknikere her.

Relevante links