Industritekniker

Den maritime industri har bevæget sig i en højteknologisk retning, hvor digitalisering har fået en større rolle. Som industritekniker fremstiller du udstyr og motorer til skibe i hele verden og er med til at udvikle fremtidens løsninger.

Om uddannelsen

Denne uddannelse er for dig, der interesserer dig for teknik, computerteknologi og produktion.

På uddannelsen lærer du at fremstille dele til maskiner, motorer, pumper og diverse andre dele ved at bruge højteknologisk udstyr. Du får viden om programmering af maskinerne og de computersystemer, der bruges til at styre dem.

Med andre ord indebærer uddannelsen alt fra fremstilling af selve produktet i fx stål til programmering af maskinerne. Desuden kommer du også til at arbejde med produktudvikling, produktionstegninger og computerstyrede tegneprogrammer, kaldet CAD/CAM-systemer.

Uddannelsen er delt op i 3 trin.
Trin 1+2 tager 4,5 år og derefter er du uddannet maskin-industritekniker.
Trin 3 tager yderligere 1½ år og derefter er du uddannet produktions-industritekniker.

EUX

Du har mulighed for at tage uddannelsen som EUX. Her kan du både få en gymnasial eksamen, der giver dig mulighed for at søge ind på en videregående uddannelse, men du har også mulighed for at søge faglært arbejde som industritekniker efter endt uddannelse. EUX-forløbet tager 5 år.

Videreuddannelse

Når du har færdiggjort din uddannelse som industritekniker og gerne vil videreuddanne dig, er der flere muligheder. Du kan blandt andet læse videre som maskinmester, driftsteknolog eller eksport- og teknologiuddannelsen. Du har også mulighed for at læse videre til maskiningeniør, hvis du supplerer med adgangskurserne til uddannelsen.

Hvor kan man arbejde som industritekniker?

Din fremtidige arbejdsplads som industritekniker kan være alt fra metalfabrikker, skibsværfter til maskinfabrikker. Her kan du have opgaver indenfor konstruktion, vedligeholdelse, reparation og kvalitetsstyring. Du kan læse mere om virksomhederne og hvilke, der typisk gør brug af industriteknikkere, her.

Relevante links