Elektriker

Elektrificering udvikler sig markant i disse år, og som elektriker arbejder du både med styring, klimavenlige løsninger, og at de elektriske installationer fungerer fejlfrit.

Om uddannelsen

På denne uddannelse får du kompetencerne til at installere, reparere og vedligeholde computerstyrede el-systemer. I forhold til skibsfart sker der i disse år en udvikling i retning af flere eldrevne skibe og brug af flere elektriske løsninger ombord på skibene og i havnene.

På uddannelsen lærer du at designe og installere teknologiske løsninger indenfor energiområdet, så du kan være med til at finde gode løsninger og samtidig effektivisere udnyttelsen af den vedvarende energi. Der er stor efterspørgsel på dygtige elektrikere, som kan bidrage til at driftsoptimere, energieffektivisere og vedligeholde.

Denne uddannelse er for dig med logisk sans og et godt overblik. Du er god til it, matematik og fysik og har evnen til både at arbejde selvstændigt og sammen med andre. Og så har du naturligvis interesse for elektroniske installationer.

Som elektriker har du stor valgfrihed mellem virksomheder og specialer. Faget spiller en stor rolle på tværs af brancher. Som en del af uddannelsen udbydes to maritime modulspecialer: Elinstallationer i skibe og offshore 1 og 2. Selv om du ikke får en læreplads i den maritime branche, kan du stadig vælge de to maritime modulspecialer, med henblik på senere ansættelse i Det Blå Danmark.

Mød Carl Viggo, der fortæller om arbejdet som elektriker

“Det er bredden på arbejdet, jeg godt kan lide.”

Hvor kan man arbejde som elektriker?

Din arbejdsplads kan være mange forskellige steder, alt efter hvad du brænder mest for, og hvad du har specialiseret dig i. Du kan også få job som rådgiver i valget af elektriske løsninger.

Mange virksomheder i den maritime branche efterspørger elektrikere. Du kan læse mere om virksomhederne og hvilke, der typisk gør brug af elektrikere, her.

EUX

Du kan tage elektrikeruddannelsen som EUX. Her kan du både få en gymnasial eksamen, der giver dig mulighed for at søge ind på en videregående uddannelse, men du har også mulighed for at søge faglært arbejde som elektriker efter endt uddannelse. EUX-forløbet tager 5 år.

Videreuddannelse

Der er flere muligheder for videreuddannelse som uddannet elektriker. Du kan både blive selvstændig ved at uddanne dig som elinstallatør, eller du kan videreuddanne dig til fx it-teknolog, automationsteknolog eller elektroingeniør.