Maskinmester

En uddannelse for dig, der trives med stort ansvar, elsker at løse tekniske udfordringer og interesserer dig for grøn omstilling.

Om uddannelsen

Som maskinmester bliver du uddannet til at gå forrest i den grønne omstilling. Samtidig får du en bred teknisk viden, der gør dig til den uundværlige problemløser, som også kan lede projekter og medarbejdere kompetent og professionelt.

Undervisningen veksler mellem holdundervisning, værkstedsundervisning, projektarbejde og laboratorieøvelser. På den måde kan du være sikker på både at få teoretisk og praktisk viden og færdigheder.

I løbet af af uddannelsen er der praktikforløb, som sikrer en kobling mellem uddannelsen og hverdagen som færdiguddannet maskinmester. Det vil sige, at du løbende får prøvet det teoretiske indhold af i praksis.

På maskinmesteruddannelsen kan du specialisere dig indenfor den maritime branche ved at vælge de specifikke linjer, der peger i den retning. Du kan vælge maritime valgfag på blandt andet Fredericia Maskinmesterskole, Maskinmesterskolen København, Aarhus Maskinmesterskole, Martec og Simac.

Videreuddannelse

Har du lyst til at uddanne dig endnu mere, efter du har færdiggjort din professionsbachelor, er der flere muligheder for at fortsætte. Der findes en lang række master- og kandidatuddannelser, der er relevante for maskinmestre.

Hvad laver en maskinmester?

Som uddannet maskinmester er der en lang række titler, der kan blive dine. Blandt andet projektleder, miljø- og kvalitetschef, teknisk chef, driftsleder eller energirådgiver.

Det er typisk job, der indebærer en væsentlig teknisk viden og ledelsesansvar. Du vil desuden spille en vigtig rolle i industriens omstilling til grøn energi.

Mange virksomheder i den maritime branche gør brug af maskinmestre. Du kan læse mere om virksomhederne og hvilke, der typisk gør brug af maskinmestre, her.