På skibsingeniøruddannelsen opnår du en solid teknisk forståelse inden for maskinteknik samtidig med, at du specialiserer dig i det maritime område. Uddannelsen giver dig viden om matematik, mekanik, dynamik og materialelære samt indsigt i produktionsteknologi og konstruktion.
Derudover lærer du at anvende denne tekniske viden i en maritim kontekst, hvor du får ekspertise i at designe og dimensionere stabile skibe, optimere udnyttelsen af havets energi og forbedre havtrafikken med fokus på bæredygtighed og miljøhensyn.
Gennem uddannelsen kombineres ingeniørfaglig viden med en dybere forståelse for havets kræfter og de teknologiske løsninger, der kan skabe en mere effektiv og miljøvenlig maritim sektor.
Uddannelsen til diplomingeniør i Skibsteknik og Maritimt Design varer tre et halvt år og kombinerer teoretisk viden med praktisk erfaring.
I de første semestre har du obligatoriske kurser inden for blandt andet mekanik, produktudvikling og konstruktion, samtidig med at du opnår en grundlæggende forståelse for havets unikke forhold.
Fra fjerde semester får du mulighed for at specialisere dig inden for det maritime område, der interesserer dig mest – hvad enten det er skibsbyggeri, bølgeenergi eller andre maritime teknologier.
På femte semester skal du i praktik i en virksomhed, hvor du får indsigt i arbejdslivet som skibsingeniør og mulighed for at anvende din viden i praksis.
Uddannelsen afsluttes med et diplomingeniørprojekt, ofte i samarbejde med en virksomhed, hvor du kan arbejde med en konkret problemstilling og udvikle innovative løsninger til den maritime industri.
Uddannelsen har et tæt samarbejde med de maritime virksomheder. Der er stor efterspørgsel på skibsingeniører. Derfor har virksomhederne i den maritime industri givet garanti for at de studerende på denne uddannelse får en praktikplads. Praktikken fylder et halvt år af uddannelsen.
Du kan læse Skibsteknik og Maritimt Design på DTU’s campusser i Ballerup og Lyngby eller på MARTEC’s campus i Frederikshavn.
Når du søger uddannelsen i Skibsteknik og Maritimt Design søger du optagelse på DTU uanset om du ønsker at tage uddannelsen i Storkøbenhavn eller i Frederikshavn.
Med en diplomingeniøruddannelse i Skibsteknik og Maritimt Design er du klar til at gå direkte ud og arbejde som ingeniør, da uddannelsen er en selvstændig og fuldt afsluttet ingeniøruddannelse.
Du har også mulighed for at læse videre til civilingeniør på en kandidatuddannelse. For at blive optaget på den kandidatuddannelse du drømmer om, skal du være opmærksom på adgangskrav og muligvis supplere med kurser. Læs mere om kandidatuddannelser her: https://www.dtu.dk/uddannelse/kandidat
Som skibsingeniør har du mange karrieremuligheder inden for den maritime industri. Du kan arbejde med udvikling af skibe og maritimt udstyr, hvor du designer løsninger, der er tilpasset havets krævende forhold.
Der er også muligheder inden for rådgivning, hvor du kan hjælpe virksomheder med deres maritime projekter. Hvis bæredygtig energi interesserer dig, kan du arbejde med planlægning af havvindmølleparker.
Uanset om det er bølgeenergi, skibsdrift eller konstruktion af maritime systemer, giver uddannelsen dig kompetencer til at udvikle innovative og bæredygtige løsninger til fremtidens maritime sektor.
Mød Rasmus, der viser sit arbejde som skibsingeniør.
“Man er meget tæt på det, der bliver bygget og det, man designer, så man får lov at se det færdigt.”