Civilingeniør

Med en ingeniøruddannelse er du med til at gøre verden til et smartere sted. Brug din tekniske viden og dine kreative evner til at udvikle fremtidens bæredygtige, globale skibsfart.

Om uddannelsen

Civilingeniøruddannelsen er en kandidatuddannelse og tager i alt 5 år. Der er rig mulighed for at skræddersy din uddannelse efter dine interesser og kompetencer, ligesom du også kan få international inspiration ved at tage en del af din uddannelsen i udlandet.

Danmark har en af de dygtigste maritime industrier i verden, som bidrager til at trække den globale skibsfart i en bæredygtig retning gennem forskning, udvikling og innovation.

Gennem uddannelsen har du rig mulighed for at møde den maritime industri gennem praktik og projektskrivning. Alt det kræves er din lyst til at komme i kontakt med den maritime industri, for den maritime industri har i høj grad lyst til at samarbejde med dig.

Arbejdsopgaver

Der er stor efterspørgsel i den maritime industri på civilingeniører, som kan bidrage til at udvikle innovative og bæredygtige løsninger til den globale skibsfart.

Som færdiguddannet har du mange muligheder - afhængigt af studieretning og specialisering. Den maritime industri efterspørger mange typer af ingeniører. Blandt andet ingeniører med viden på højt fagligt niveau indenfor energiteknik, mekanik, elektronik og procesteknologi.

Du kan læse mere om virksomhederne og se, hvem der typisk gør brug af ingeniører her.

Se videoen nedenfor, hvor Rasmus viser og fortæller om jobbet som skibsingeniør.

Mød Rasmus, der viser sit arbejde som skibsingeniør.

“Man er meget tæt på det, der bliver bygget og det, man designer, så man får lov at se det færdigt.”